Over ons

Tijdens onze reis door Portugal, werden we diep geraakt door de aardse, natuurlijke omgeving en de kalme manier van leven. In 2012 pakten we onze yurts in en verhuisden we van Nederland naar de Algarve en bouwden we een ecoproject op in een prachtige groene vallei. Families en vrijwilligers van over de hele wereld kwamen ons bezoeken.

Klik hier voor het artikel over ons in de Duitse Happinez

Klik hier voor het artikel over ons in het tijdschrift: The Weekender

In de zomer van 2019 vonden we met Berenice en haar familie een krachtplek in de bergen in het noorden van Portugal. In de buurt van de natuurlijke warme bronnen in het schitterende natuurpark Peneda-Gerês. Hier hebben we ons ecoretreat project True Nature Experiences neer kunnen zetten.

We worden ontzettend blij als we mensen kunnen inspireren tot het maken van bewustere keuzes. Te helpen met kleine of grote stappen die je kunt zetten, om deze planeet en onze kinderen een mooie toekomst te geven. We zoeken een natuurlijke plek onze geboortegrond in Friesland, waar mensen voor korte of langere tijd deel uit kunnen maken van ons leven. Een retreat centrum met een divers aanbod van ecologisch bouwen, bewustzijn, permacultuur, desktop gardening, homeschooling, verbindende communicatie en natuurcoaching.

Waar de stilte hoorbaar is en de kracht van de natuur voelbaar.

Durk

Mijn eerste ontmoeting met een kudde ezels in Portugal was een hartveroverende ervaring. Het begin van een prachtige reis, waarbij ik de heldere en liefdevolle boodschappen die de ezels ons geven leerde lezen.

Bij mijn werk als coach maak ik gebruik van verschillende tools als mindfulness, sjamanistische healing rituelen en systemisch werk.

Afgelopen zomer kon ik mijn droom verwezenlijken om een pelgrimstocht te maken. Met ezel Tiago, 700 kilometer te voet van het zuiden naar het noorden van Portugal. Een geweldig avontuur waarbij ik inspiratie, synchroniciteit en verwondering ervaren heb.

Ook door het werken en leven met ezels, kan ik steeds meer mijn intuïtie volgen en voel ik mij geleid door de wonderbaarlijke kracht van het bestaan.

In ons True Nature Experiences-project bied ik het volgende aan:

 • Natuurcoaching wandelingen
 • Sharing Nature walks
 • Coaching tijdens de Walk in Beauty retreats
 • Samen met Bas de Ouder & kindweken

Ykje

Atma Janzu is voor mij een diep ontroerende ervaring in warm water. Ik geniet van de zachte, liefdevolle verbinding en aanwezigheid die we in een sessie kunnen ervaren.

Ik deel graag mijn kennis over gezonde voedingskeuzes en het gebruik van voeding als medicijn. Ik ben gefascineerd door de vele aspecten van voeding, emotioneel welzijn en spiritualiteit. Ik hou van het ontdekken en verzamelen van wilde kruiden, omdat zij hun optimale plaats om te groeien zelf uitzoeken. De natuur heeft haar perfect ordening en zorgt voor ons.

Bovenaan mijn verlanglijst staat het bouwen van een chloorvrij, door de zon verwarmd natuurlijk zwembad. Dan kan ik Atma sessies aanbieden in direct contact met de omringende natuur. 

In ons True Nature Experiences-project bied ik het volgende aan:

 • Atma Janzu sessies
 • Advies over de helende kracht van voedsel
 • Nourished by Nature retreats samen met Berenice
 • Coaching tijdens de Walk in Beauty retreats

Berenice

Als Alexander-techniek docent en coach hou ik van het werken met mensen die zich met hun innerlijke potentieel willen verbinden.

Ik ben opgegroeid aan de rand van het Allgäu gebergte in het zuiden van Duitsland. Vanuit daar trok ik de wereld in. Toen ik met mijn man en onze 4 kinderen, 2 jaar in Brazilië woonde, voelde ik mij voor het eerst diep verbonden met Moeder Aarde. Het water is mijn favoriete element, hierin kan ik mij licht en vrij voelen. Ik zie het leven als een uitnodiging, al het overbodige los te laten, om dichter bij mijn ware zelf te komen.

De liefdevolle en heldere aanwezigheid van Rebeca en Mauricio Wild hebben me tot een non-directieve levenshouding geïnspireerd. Gedurende een aantal jaren heb ik cursussen gevolgd, terwijl ik praktische ervaring opdeed in een vernieuwende school. Het resulterende beeld van de mensheid is voor mij de basis, waarop kinderen en volwassenen zich in vrijheid kunnen ontvouwen.

In ons True Nature Experiences-project bied ik aan:

 • Alexander-Techniek lessen
 • Coaching tijdens de Walk in Beauty retreats
 • Coaching: Mit Kindern Sein en Energie arbeit
 • Samen met Ykje de Nourished by Nature weken

Bas

Geraakt door de schoonheid van de natuur, breng ik graag ouders en kinderen in contact met elkaar en met de magie van het leven. Dat geef ik vorm samen met Durk in de Ouder & Kindweken en met het bouwen van deze website. Ik hou van intuïtief koken voor retraites,  loopmeditatie en goede gesprekken. Ik woon met mijn 3 dochters in Nederland. Gefascineerd door communicatie, werk ik als verbinder en webdesigner aan bewustzijnsverandering in Fryslân. Door boeren, bedrijven en communities te inspireren samen te werken aan biodiversiteit en milieu. In deze afwisselende werkzaamheden kan ik mijn flexibiliteit en creativiteit kwijt.

Boeddhisme en Nonviolent Communication verbinden me met de diepere laag van het leven en zijn mijn drijfveer. Samen met Ykje en Durk werkte ik aan diverse vormgevingsprojecten en we delen onze passie voor bewust ouderschap, voeding en spiritualiteit.

‘may all beings everywhere be happy and free, and may the thoughts, words, and actions of my own life contribute in some way to that happiness and to that freedom for all’